۲۲ بهمن ۱۳۸۷، ۱۵:۵۳

زاهدی مطلق در گفتگو با مهر:

پیشرفت چشمگیر ادبیات انقلاب/ امیرخانی بهتر از صادق هدایت است

پیشرفت چشمگیر ادبیات انقلاب/ امیرخانی بهتر از صادق هدایت است

ابراهیم زاهدی مطلق ضمن مقایسه ادبیات قبل و بعد انقلاب گفت: گرچه در داستان ایرانی از برخی چهره‌ها به عنوان نویسنده شاخص نام می‌برند، اما آثار نویسندگان متاخر برتر از آثار نویسندگان پیشین است.

ابراهیم زاهدی مطلق نویسنده و روزنامه‌نگار در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان این مطلب گفت: ادبیات بعد از انقلاب  ویژگیهایی خاصی دارد که موجب می‌شود ما ادبیات این دوره را متمایز از دوره قبل آن بدانیم؛ از طرف دیگر ادبیات این دوره ربطی به ارگان و نهادی خاص ندارد، بلکه به کلیه آثار ادبی که بعد از انقلاب اسلامی نوشته شده، اطلاق می شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ادبیات قبل از انقلاب ادبیاتی چپی بود که نویسندگانی چون محمود دولت آبادی، احمد محمود، علی محمد افغانی و حتی خود گلشیری  تحت تاثیر ایدئولوژی سوسیالیستی داستان می‌نوشتند و ادبیات مورد علاقه آنها ادبیات روستایی محسوب می شد برای همین این نوع ادبیات در این دوره رواج زیادی داشت.

این نویسنده در ادامه یادآور شد: با پیروزی انقلاب اسلامی این نوع داستان‌نویسی کنار رفت و داستانهایی متفاوت با این دوران پدید آمد که از نظر زبان نیز متمایز بود و باید بگوئیم بعد انقلاب، ادبیات به طور صد در صد راه و مسیر خود را پیدا کرد.

وی با بیان اینکه ادبیات انقلاب پیشرفت خوبی داشته است، تصریح کرد: ادبیات و هنر مدام در حال پوست انداختن و تغییر است و خوشبختانه ادبیات انقلاب، تحولی اساسی نسبت به زمان و دوران تحولش داشت.

زاهدی مطلق ادامه داد: اگر آثار محمدعلی جمالزاده، صادق هدایت، صادق چوبک و دیگر نویسندگان دوره قبل از انقلاب را با آثاری که بعد از انقلاب منتشر شده مقایسه کنیم می‌بینیم که آثار جدید از هر حیثی برتر هستند؛ منتها معروفیت آثار جمالزاده و امثال هدایت این است که آنها  شروع کننده بودند، مثلا آثار رضا امیرخانی به مراتب بهتر از آثار صادق هدایت است.

کد خبر 832344

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha